Elindult az AegisLegal blogja

Az AegisLegal egy budapesti ügyvédi iroda, melynek első gondolata 2020 őszén fogalmazódott meg Simon Stella és Perger Gábor ügyvédekben. Mindketten önálló ügyvédi irodával rendelkeztek, azonban úgy gondolták, hogy a tudásukban rejlő szinergiákat együtt sokkal jobban ki tudnák használni.

Amikor hosszú hónapok tervezése és munkája után formát öltött az új ügyvédi iroda, nevet kellett neki választani. Nem sokkal korábban vitt a társulásunk végig egy hosszadalmas tőkebefektetési tranzakciót, ahol az ügyfelünk volt a gazdaságilag kiszolgáltatottabb pozícióban. A tranzakció zárásakor annyit mondott: “Szeretném megköszönni, hogy az elmúlt egy évben pajzsként védtetek attól, hogy előnytelen feltételeket írjak alá.” Mivel az Aegis egy védőpajzs a klasszikus mitológiában, így a névválasztás egyértelmű volt.

Simon Stella ügyvéd korábban számos helyen dolgozott: a hatósági oldaltól kezdve, nemzetközi ügyvédi irodán át, egy közepes méretű magyar ügyvédi irodáig több helyen megfordult. Leginkább niche jogi területekkel foglalkozik, ezek a bizalmi vagyonkezelés, a tőkepiacok (tőzsdejog) és a versenyjog. A bizalmi vagyonkezeléssel kapcsolatos tapasztalatait a www.aegistrustblog.hu oldalon osztja meg az érdeklődőkkel.

Perger Gábor ügyvéd több, mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a tőkepiacok (tőzsdejog), az M&A tranzakciók és a társasági jog területén. Gábor számos tőzsdei cég jogi tanácsadója volt. Ügyfelei közé tartoztak és tartoznak magyar KKV-k és külföldi cégek hazai leányvállalatai.

Az AegisLegal ügyvédi iroda 2021 márciusában nyerte el közel jelenlegi formáját, 2021 májusában pedig a megnövekedett munkateher miatt a csapat bővült egy ügyvéddel és egy adótanácsadó szakértővel. A weboldal és a blog indulásának napján irodánk immáron négy főt számlál.

Túl azon, hogy a névválasztás mögött egy történet áll, a név nagyon is kifejező. Irodánk ügyfelei sokszor érzik úgy, hogy a jog megfoghatatlan, nehézkes az értelmezése, és átláthatatlan. Hogy nincsen benne garancia egy bizonyos végkifejletre. Vagy hogy csak elveszni lehet benne. Az AegisLegal ügyvédi irodában dolgozó ügyvédek, tanácsadók hitvallása, hogy az ügyfeleink mellett állunk, végigkísérjük őket az ügy egészén, legyen szó vállalatfelvásárlásról, tőzsdei kibocsátásról vagy egy versenyhatósági vizsgálatról, és közben a legjobb tudásukat adják, hogy megvédjük őket.

A blog indulása különösen örömteli esemény az irodánk számára, hiszen abban is elkötelezettek vagyunk, hogy a tudásunkat másokkal megosszuk, ezzel is segítve a hazai vállalkozásokat. Bízunk benne, hogy hasznosnak találják majd cikkeinket.

Hashtag: #blogindulása #bemutatkozás #ügyvédiiroda #ügyvéd